Roti Ini Memang Tak Sedap, Tapi Saya Berjaya Turunkan Berat Badan Selepas Amalkan Makan Roti Ini

Sekarang ini ramai orang yang sedang berusaha untuk kurus atau turunkan berat badan dan sudah semestinya anda ingin dapatkan hasil yang segera iaitu dengan melakukan pelbagai cara seperti membeli produk suplemen untuk kuruskan badan di pasaran atau mengamalkan pelbagai petua dan program-program latihan seperti senaman, tahan lapar dan sebagainya.

Apa yang mereka harapkan adalah dengan melakukan  semua aktiviti itu dapat turunkan berat badan dalam satu tempoh masa yang singkat. Kadang-kadang ia juga menyebabkan tekanan kepada individu tersebut.

Dipetik dari laman facebook Shukri Daud, beliau telah berkongsi  tips menurunkan berat badan dengan hanya memakan roti.

Yaa roti ni memang tak sedap. Tapi sebab roti ni lah saya boleh kurus. Tengahari dah mkn nasi, jadi malam makan ni pulak yer. Seorang lelaki dewasa perlukan 1500 kcal sehari. For gegirl, 1100 kcal sudah memadai

Tips, jangan berhenti makan nasi secara mengejut sebelum nak mula diet guna roti ni. Kurangkan portion nasi day by day then after a week start consume roti nih. Yukennnduitttttt.

Pembetulan, actually nak lagi bagus, ambil roti yangg 100% WHOLEGRAIN. Dalam gambar ni WHOLEMEAL. Ada different sikit dekat kalori. For sure yang WHOLEGRAIN lebih sedikit tahap kalorinya. Good Luck !!

Kongsikan artikel ini untuk manfaat bersama.

Author: admin

Leave a Reply