Cara Putihkan Gigi Secara Semulajadi, Hanya Gunakan Minyak Buah Ni

Mungkin cara ini agak pelik dan sukar dipercayai, tetapi apa yang akan anda baca di bawah adalah benar dan telah dibuktikan melalui kajian di sebuah universiti. Mulai sekarang, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada set penjagaan gigi yang mahal yang mungkin mengandungi bahan-bahan berbahaya yang boleh menyebabkan KANSER!

Mungkin selepas ini anda tidak perlu lagi menggunakan ubat gigi konvensional. Kami mendapati satu penyelesaian yang bagus dan selamat bagaimana untuk merawat dan memutihkan gigi dengan cara semula jadi.

Apa yang anda perlukan adalah bahan yang sangat mudah di mana anda mungkin sudah miliki di rumah. Percaya atau tidak, anda boleh menyembuhkan dan mencegah kaviti serta memutihkan gigi dengan minyak kelapa! Kajian terkini telah membuktikan bahawa minyak kelapa mampu hentikan serangan bakteria pada gigi.

Berdasarkan kajian baru ini, anda hanya perlu menggunakan minyak kelapa semula jadi, bahan kimia yang tidak mempunyai fluorida. Penyelidik di Institut Teknologi Athlone (AIT) di Irelandmendapati bahawa minyak kelapa mempunyai kesan yang besar dalam menghalang pertumbuhan bakteria berbahaya yang boleh menyebabkan kerosakan gigi dan jangkitan di dalam mulut tanpa apa-apa kesan sampingan yang berbahaya.

Dalam kajian tersebut, satu pasukan penyelidik menambah enzim dan beberapa minyak kelapa lain untuk meniru bagaimana minyak ini biasanya diproses semasa penghadaman. Pasukan itu kemudian menguji minyak kelapa pada beberapa jenis bakteria, termasuk Streptococcus mutans, asid yang menghasilkan bakteria utama yang sering berlaku di dalam mulut, dan Candida albicans – yis yang boleh menyebabkan jangkitan kulat pada manusia mulut.

Rawatan ini mampu menghilangkan toksin dari badan, menguatkan imuniti, menghilangkan sakit gigi dan sakit kepala, bronkitis, penyakit penyakit usus, hati dan buah pinggang, penyakit wanita, kekejangan dan pelbagai penyakit lain. Selain itu minyak kelapa juga merupakan cara yang baik untuk memutihkan gigi anda!

BERIKUT ADALAH CARA-CARA YANG BOLEH DIAMALKAN MENGGUNAKAN MINYAK KELAPA:

1. Ambil kira-kira 2 sudu teh minyak kelapa dan memasukkannya ke dalam mulut anda.
2. Kunyah minyak kelapa dalam mulut anda sehingga lebur dan menjadi cecair. Proses ini mengambil masa lebih kurang setengah minit.
3. Ratakan minyak yang cair berulang-ulang meliputi semua gigi anda. Proses ini mengambil masa selama kira-kira 20 minit dan kemudian buangkan minyak tersebut.

Anda boleh cuba hari ini dan lihat kesannya selepas sebulan!

Sumber: Petua Ibu

Author: admin

Leave a Reply