Ini Caranya Untuk Mengajar Bayi Anda Bergolek, Ianya Berkesan

Bagaimana anda biasanya mengajar bayi anda untuk bergolek? Selain menunggu perkembangan mereka untuk matang dan bayi anda akan belajar dengan sendiri.

Pada hakikatnya, ibu bapa juga boleh membantu bayi anda dengan menunjukkan caranya kepada bayi anda, mengikuti mereka bersama-sama, secara perlahan-lahan.

Keupayaan pembelajaran bayi adalah sangat kuat, mereka akan belajar sesuatu perkara apabila melihatnya. Sebagai proses pembelajaran, bayi akan mempelajari pelbagai kemahiran baru.

 

Di dalam video ini, anda dapat melihat cara bagaimana ibu bapa mengajar bayi untuk bergolek. Bayangkan diri anda sebagai bayi yang sedang belajar, bagaimana cara untuk menjadikannya lebih mudah difahami. Oleh kerana bayi masih kecil, mereka mungkin tidak memahami apa yang anda maksudkan dengan bercakap.

 

Jika anda menggunakan tindakan untuk menunjukkan kepada bayi anda, kanak-kanak akan meniru tindakan anda tersebut. Bantu bayi anda membiasakan diri meniarap dengan meluangkan masa pada waktu siang dengan menggalakkan dia bermain secara meniarap.

Jika dia bergolek sendiri, gerak-gerakkan mainan di sebelah bahagian yang dia biasa bergolek untuk menggalakkan dia bergolek lagi.

VIDEO PENUH :

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Author: JVC

Leave a Reply