Mana Kajian Yang Water Filter Mencegah Penyakit Buah Pingg4ng.Dr Rafidah Persoal Jurujual Penapis Air

Pakar Buah Pingg4ng, Dr Rafidah Abdullah memang terkenal dengan kelantangannya dalam memberi informasi yang tepat dan berguna kepada masyarakat.

Malah, dia juga pantang apabila melihat peniaga atau usahawan produk kecantikan dan kesihatan yang sewenang-wenang memberi fakta yang tidak tepat kepada pengguna semata-mata mahu mengaut keuntungan.

Terbaharu, menerusi laman Twitternya, Dr Rafidah telah mempersoalkan seorang individu dipercayai jurujual alat penapis air jenama terkenal yang mendakwa alat tersebut mampu menyelamatkan buah pingg4ng.

Segalanya bermula apabila jurujual itu meninggalkan komen di ruangan komen salah seorang netizen yang menggunakan air paip dimasak kerana tidak mampu membeli penapis air.

Jelas jurujual tersebut, ia bukan soal harga tetapi soal kesihatan terutamanya buah pingg4ng.

Komen tersebut mendapat perhatian Dr Rafidah yang merasakan jurujual tersebut telah memberi fakta yang tidak benar.

Dr Rafidah meminta agar jurujual tersebut memberi bukti atau fakta menjelaskan dakwaan penapis air mampu menyelamatkan buah pingg4ng. Dalam masa yang sama juga, Dr Rafidah bersetuju dengan salah satu komen daripada netizen berkaitan pengunaan air paip.

Rata-rata netizen bersetuju dengan pandangan Dr Rafidah.

Kepada peniaga, usahawan dan jurujual produk kesihatan dan kecantikan, janganlah kerana ingin mengaut keuntungan anda boleh sesuka hati memberi fakta yang tidak tepat kepada masyarakat.

Sumber: Twitter Dr Rafidah Abdullah

Author: admin

Leave a Reply