(VIDEO) Mintak RM1 nak beli air. Umur dah 70 tahun tiada yang nak jaga pakcik. Di bibir, taknak susahkan diorang.

Nyata peng0rbanan seorang bapa untuk keluarga adalah sangatlah besar. Beliau seorang saja mampu untuk membesarkan anak-anak dari segi makan minum serta pelajaran. Namun apabila anak sudah dewasa, lalu ada yang bersikap kacang lupakan kulit. Jangan katakan ajak tinggal bersama, kadangkala terus abaikan t4nggungjawab. Seperti kisah di bawah.

Bapa kec3wa anak ramai tapi diabaikan. Sampai minta sed3kah nak beli air. Telah tular rakaman tentang seorang warga em4s yang sedang meluahkan perasaan s3dihnya. Menurut pengguna akaun TikT0k @Joe Bachok, warga em4s itu tiba-tiba muncul untuk meminta sed3kah RM1 daripadanya semata-mata hanya untuk memb3li air.

Anak sibuk dengan keluarga sendiri. Dah 70 tahun, seorang pun tak nak jaga. Walaupun di bibirnya mengatakan tidak mahu g4nggu anak-anak, namun nampak jelas raut di wajahnya tampak sangat k3cewa dengan sikap mereka. Kata pak cik ini, dia sudah berusia lebih dari 70 tahun dan mempunyai 5 orang anak namun semuanya sibuk dengan keluarga sendiri dan engan menjaga dirinya. Walaupun begitu, warga em4s tersebut sempat juga menasihati pemuda tersebut tentang kehldupan berkeluarga kelak.

Ayah memang macam tu, tapi dia sayang. Setiap ayat keluar, dia k3cewa.
Mejoriti netizen turut merasa s3bak dan mengalirkan air mata akibat teringatkan ibu bapa yang sudah tiada. Selain itu, ada juga yang turut bertanya lokasi keberadaan pakcik itu untuk menghulurkan b4ntuan.

Sumber: TikT0k boyy2421_, viralnewsupdates.com

Author: admin

Leave a Reply