Rahsia Bismillah Untuk Rumah Tangga, Nampak Mudah Namun Jangan Abaikan

Kehidupan berumah tangga pasti penuh dengan cabaran. Tipulah, kalau anda dan pasangan tidak pernah bergaduh atau tidak sefahaman. Lebih teruk jika kes pergaduhan membawa kepada penceraian, hilang sudah kasih sayang yang dibina antara suami isteri. Paling terkesan, pastinya anak-anak.

Namun, pernahkah anda terfikir ada ”petua” mudah dan berkesan yang jika diamalkan mampu menjaga kerukunan rumah tangga. Keberkatan kalimah Bismillahirrahmanirrahim yang masih ramai tidak tahu, diharap dapat memberi manfaat untuk kita semua.

Perkongsian oleh Ustaz Md Rosdi Hasan ini boleh dijadikan panduan untuk anda. Tidak rugi untuk dijadikan amalan dalam kehidupan seharian. Untuk penerangan yang lebih jelas, jom kita ikuti perkongsian Ustaz Rosdi seperti di bawah ini.

RAHSIA BISMILLAH UNTUK RUMAH TANGGA.
Sekarang ini banyak sangat kisah rumah tangga yang dibina tapi tak bahagia. Selalu sahaja kita dengar kes berlaku penceraian kerana suami dan isteri masing-masing ego dengan pendirian masing-masing serta hilang sifat kasih sayang.

Ada juga di antara mereka cuba mendapatkan ikhtiar daripada jalan dengan berjumpa ustaz dan orang yang arif dengan ilmu kebahagiaan rumah tangga ini. Di sini saya nak ajar petua yang mudah dan amat berkesan sekiranya mereka yakin dengan sepenuh yakin kepada Allah.

 

Caranya hanya membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM.

Ini ialah rahsia orang tua-tua dahulu untuk membuat hati isteri supaya tidak berpaling kepada yang lain sekiranya suami pergi berdagang di tempat yang jauh, jadi kita juga boleh mencuba supaya kita dapat memulihkan kebahagiaan rumah tangga kita.

Caranya mudah sahaja kita mestilah mengajak mereka buat apa yang kita buat dengan perbuatan kita sama ada mandi, tidur, makan, dan bekerja kita mesti membaca bismillah dan mengajak mereka tadi bersama kita. Contohnya begini kita tidur lalu baca Bismillah tadi sampai habis dan sebut nama suaminya dan ajak mari tidur sekali.

In Sha Allah cukup sahaja 44 hari suami atau isteri akan kembali rasa kasih dan sayang kepada kita kerana dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani doa kita itu akan di makbulkan.

Inilah petua orang tua-tua terdahulu yang semakin hilang ketinggalan zaman.

Author: JVC

Leave a Reply