Boleh Cuba 8 Idea Kreatif Menjadikan Ruang Bagasi Anda Teratur, Kemas Dan Jimat Ruang

Fakta menarik: Di Eropah, penumpang kapal terbang membelanjakan kira-kira $565 juta (RM2.3 bilion) setahun untuk bayaran caj lebihan bagasi. Selain itu, satu pertiga barang yang dibawa tidak digunakan. Jelas mengapa pelancong, yang tidak mahu menjadi sebahagian daripada statistik ini, sedang memikirkan cara baru untuk menjimatkan ruang dalam bagasi mereka.

Berikut adalah 8 idea penyimpanan yang wajib anda praktikkan:

  • Botol ubat atau pil kosong

Anda boleh menggunakan botol pil untuk menyimpan putik kapas. Anda tidak memerlukannya banyak, yang menjadikan idea ini hebat.

  • Letakkan barang kemas dalam bekas kecil

Jika anda ingin membawa barang kemas, anda boleh menggunakan bekas plastik kecil untuk menyimpannya. Anda juga boleh membawa bekas kecil ini dengan anda ke pantai jika anda perlu meninggalkan barang kemas anda di tepi pantai untuk pergi berenang.

  • Gunakan kertas untuk pembungkusan

Satu lagi cara untuk meminimumkan jumlah pakaian berkedut ketika melakukan perjalanan adalah dengan membungkus setiap pakaian dengan menggunakan kertas atau sekurang-kurangnya meletakkan lapisan kertas di antara setiap pakaian.

  • Masukkan ubat gigi dalam bekas kecil

Sekiranya anda akan pergi bercuti hanya untuk beberapa hari, anda tidak perlu membawa tiub ubat gigi dengan anda. Anda boleh memasukkannya ke dalam botol kecil yang bersih.

  • Gunakan stoking sebagai sarung untuk botol kaca kecil

Untuk memastikan botol kaca tidak pecah (sebagai contoh, botol minyak wangi atau losyen muka), anda boleh meletakkannya di dalam stoking sebagai sarung.

  • Letakkan pakaian di dalam kasut anda dan bungkus kasut dengan topi mandi

Untuk menjimatkan ruang di dalam beg atau bagasi, anda boleh meletakkan beberapa pakaian kecil di dalam kasut anda. Dan jangan lupa untuk membungkus kasut dengan topi mandi, supaya pakaian anda yang lain tetap bersih.

  • Gunakan ruang di dalam kasut

Ruang dalam kasut boleh digunakan untuk menjimatkan ruang beg atau bagasi dengan meletakkan barangan kecil. Anda boleh meletakkan gelang, tali, tali pinggang, dan botol di dalamnya.

  • Gunakan beg dobi untuk pembungkusan

Anda boleh menggunakan beg dobi untuk menyimpan pakaian. Pakaian yang digulung akan memakan kurang ruang dan mudah untuk diletakkan di dalam bagasi. Pada akhir perjalanan, anda akan dapat meletakkan pakaian kotor di dalam beg ini.

Sumber: Bright Side

Author: admin

Leave a Reply