Umum

Akal kurang sempurna, tapi anak Zarina Zainuddin tetap bersolat mengundang rasa sebak!

Umum mengetahui bahawa pelakon, Zarina Zainuddin mempunyai sepasang anak kemmbar autisme iaitu Azal dan Azil yang dibesarkan sejak dari kecil. Baru-baru ini, pelakon berusia 48 tahun itu berkongsi sebuah video di laman Instagram yang kelihatan salah seorang anaknya Azal sedang menunaikan solat. Walaupun ibadah solat merupakan perkara yang tidak wajib bagi mereka, nampaknya Zarina telah […]

Umum

Gelaran Top Fans Di Facebook, Ini Info Menarik Makcik Bawang Perlu Ambil Tahu

Bagi menghargai sokongan kepada pengguna atau pengikut setia pada sesebuah laman, Facebook kini memperkenal ikon ‘Top Fans” yang boleh dimiliki dengan syarat tertentu. Mengikut pencarian kami di atas talian, terdapat beberapa syarat yang perlu anda penuhi sebagai pengguna akaun media sosial untuk mendapat gelaran tersebut. Antara syarat tersebut anda sebagai pengikut kepada laman tertentu, anda […]

Umum

DIY Bakul Beroda Tak Perlu Angkat, Tarik Je. Modal Buatnya Pun Murah

Umumnya sebakul pakaian yang telah dicuci jika ingin dijemur ke luar rumah, tentunya berat untuk diangkat, bukan? Namun dengan idea menghasilkan bakul beroda, semua masalah ini dapat diatasi dengan mudah. Ayuh kita semak cara untuk menghasilkannya dengan bajet yang paling Murah. Assalamualaikum semua. First time nak post hasil kerja tangan sendiri. Tak payah nak tunggu […]

Umum

Tak Baik Tau Mengumpat Belakang. Ini Penjelasan Runner Charge Service Harga Tinggi

Zaman sekarang ini semakin ramai orang buat business delivery barang, contohnya seperti servis perkhidmatan Grab dan Uber. Tetapi bezanya Grab dan Uber ini ada sistem harga yang telah ditetapkan dalam telefon dan syarikat. Macam mana pula dengan sistem harga runner ini? Ramai yang tidak tahu pekerjaan mat runner ini ambil upah penghantaran tidak lah banyak. […]