Percintaan

Orang yang berisi ni orang yang setia, bf paksa kekasih makan, rupanya takut gf mainkan hubungan mereka berdua.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan ucapan selamat untuk semua. Straight to the points, aku nak share sebuah kisah benar yang terjadi pada aku dalam dua tahun lepas. Kisah ini berkisahkan tentang aku, bekas teman lelaki aku dan berat badan. Aku bercinta dengan dia ni dalam lebih kurang satu tahun. Masa awal-awal aku kenal dia, berat […]

Kehidupan Kisah Rumahtangga

Isteri sebak mendengar pengakuan suami, setelah terlihat banyak tin di dalam kereta.

Lepas setahun kahwin,aku disahkan mengandung dan mengalami alahan teruk. Terpaksa berhenti kerja. Gaji suami selau tak cukup, tapi pelik , dia tak pernah menghampakan aku bila mengidam. Satu hari terjumpa tin tin kosong kat belakang kereta. Bila di tanya, jawapan dia buat aku sebak. Saya dan suami berkenalan dari zaman sekolah lagi sekarang dah 10 […]

Percintaan

Seorang perempuan anak sulung ini merupakan idaman ramai lelaki sebagai calon isteri.

Menjadi anak perempuan pertama dari sebuah keluarga sangat berat, di samping sebagai tulang belakang keluarga, anak pertama juga biasanya sangat kuat dan tegar motivasi dirinya. Tak ada yang tahu bagaimana proses perjuangannya yang terlihat kuat dan tegar itu dan dia kadang kadang menangis sendirian, dia tertatih berusaha melawan keterbatasan, ia bekerja keras demi nasib untung […]

Masalah Keluarga

Sanggup jaga hati mertua, tapi hati ibu kandung dan ayah sendiri terluka dan terabai.

Assalamualaikum terima kasih banyak jika post ini disiarkan. Kisah ni saya cerita untuk jadikan tauladan bersama. Biasa kita dengar ibu bapa mertua banyak cerewet dan pelbagai. Namun, sebenarnya ada dikalangan mereka menganggap anak menantunya sama seperti anaknya sendiri. Saya ada seorang adik lelaki yang sudah berkahwin dan dipersetujui oleh ibu bapa saya sendiri walaupun pada […]

Kehidupan Kisah Rumahtangga

Suami berkahwin dengan wanita muda di Thailand dengan mas kahwin rm80, tapi sampai kini suami tak berikan kepada isteri.

Foto sebagai hiasan sahaja. Assalamualaikum. Saya Sufia. Sekarang umur 34 dan dipisahkan 2 tahun yg lalu. Saya berkahwin pada usia 23 tahun dengan lelaki berumur 47 tahun (pada masa tu) sebagai isteri ke-2. Jurang usia 24 tahun kadang buatkan orang salah faham, yg dia adalah ayah saya. Hampir sepuluh tahun lamanya pernikahan kami. Sebagai anak […]

Kehidupan

Lama kelamaan perempuan ini mula rasa rindu life lama dan akui sebelum kahwin ramai kawan lelaki zaman sekolah dulu.

Tujuan aku cerita ini sebab aku keliru dengan diri sendiri. Aku tak mampu nak luahkan pada sesiapa kerana tidak mahu mengaibkan sesiapa. Kepada admin, maaf ini juga fake acc supaya tiada siapa yang kenal. Aku isteri kepada seorang suami yang sangat baik, menetap di Johor dan boleh dikatakn tak jauh dari family dan family in […]

Masalah Keluarga

Isteri disentuh suami, puncanya sebab suami marah ada kawan lelaki zaman sekolah komen dekat post fb isteri.

Assalamualaikum min. first time mengadu kat sini. sebab aku dah tak tau nak luah pada siapa. nak post di fb takut mengaibkan sebab orang tau aku sape. nak cerita pada seseorang aku tak nak. Tak nak menyusahkan dan mengaibkan suami aku. Semalam aku disakiti pada bahagian muka, kepala dan dipinggul berkali-kali. Puncanya sebab dia marah […]

Umum

Akal kurang sempurna, tapi anak Zarina Zainuddin tetap bersolat mengundang rasa sebak!

Umum mengetahui bahawa pelakon, Zarina Zainuddin mempunyai sepasang anak kemmbar autisme iaitu Azal dan Azil yang dibesarkan sejak dari kecil. Baru-baru ini, pelakon berusia 48 tahun itu berkongsi sebuah video di laman Instagram yang kelihatan salah seorang anaknya Azal sedang menunaikan solat. Walaupun ibadah solat merupakan perkara yang tidak wajib bagi mereka, nampaknya Zarina telah […]

Masalah Suami Isteri

Bila Isteri Tidak Macam Dulu Disinilah Suami Diuji Dengan Berat

Diantara kerisauan yang timbul dalam kalangan wanita-wanita apabila usia mereka semakin meningkat ialah kecantikan dan dalam masa yang sama berkorban untuk menghasilkan zuriat buat suami dan keluarga. Ya, memang benar kecantikan itu sesuatu yang indah untuk ditatap. Tapi apakan daya, itu sudah lumrah manusia – akan hilang kecantikan apabila usia semakin meningkat. Namun buat suami, […]

Panduan Suami Isteri

Urusan Suami Nescaya Akan Dipermudahkan Jika Suami Jaga Hati Isteri

Bila sudah berkahwin, maka bertambahlah tanggungjawab kita sebagai suami. Jika dulu hanya untuk ibubapa tapi sekarang kena jaga hati isteri dan anak anak yang akan lahir. Kepercayaan dan kejujuran sangat penting mengekalkan kebahagiaan. Bagi aku simple je, isteri ni kalau sekali kau dah kantoi buat hal belakang dia, confirm kau dah tak ada muka. Bukan […]