Tips Umum

7 Adab Kalau Kawan Belanja Makan, Antaranya Jangan Ambil Kesempatan

Pantang kalau ada kawan belanja makan, hati mesti berbunga-bunga. Mana taknya, kalau sebelum ini mahu ajak makan, bukan main susah. Macam-macamlah alasan yang diberi. Sudah kenyanglah, dietlah, paling tidak pun alasannya sudah ada ‘date’ bersama teman-teman lain. Tetapi apabila disebut mahu belanja, mudah sahaja menukar plan. Lagi-lagi peluang makan di lokasi paling ‘best’… Hah! Apa lagi, […]

Umum

Saya OKU berkaki Satu, Ini cerita Rumahtangga Kami.

Salam semua.. Harini saya nak cerita pasal pengorbanan seorang suami.. suami saya laa haha.. Saya umur 28 tahun ,bekas pelajar engineering.. sekarang bertaraf seorang OKU.. kisahnya 4 tahun lepas saya pernah terlibat dengan kemalangan sewaktu jadi intern di satu kilang ni.. waktu tu bujang lg… accident quite bad , kaki kanan saya hancur terus, crush […]

Umum

“Tiap Hari Terpaksa Redah 100 Km Ke Melaka Sentral , Isterinya Pula S4kit”

Sesiapa pun pasti sudah sedia maklum bahawa rezeki,  jodoh, ajal dan pertemuan sememangnya sudah ditetapkan sejak dari Luh Mahfuz lagi oleh Sang Pencipta. Tetapi sebagai manusia, semestinya semua punyai impian untuk dikurniakan kehidupan bahagia dan rezeki berlimpah-ruah. Dan telah tercatat bahawa setiap seorang itu jalannya berlainan, cara memperoleh rezeki itu pun tidak sama. Apa yang […]

Umum

Akal kurang sempurna, tapi anak Zarina Zainuddin tetap bersolat mengundang rasa sebak!

Umum mengetahui bahawa pelakon, Zarina Zainuddin mempunyai sepasang anak kemmbar autisme iaitu Azal dan Azil yang dibesarkan sejak dari kecil. Baru-baru ini, pelakon berusia 48 tahun itu berkongsi sebuah video di laman Instagram yang kelihatan salah seorang anaknya Azal sedang menunaikan solat. Walaupun ibadah solat merupakan perkara yang tidak wajib bagi mereka, nampaknya Zarina telah […]

Umum

Gelaran Top Fans Di Facebook, Ini Info Menarik Makcik Bawang Perlu Ambil Tahu

Bagi menghargai sokongan kepada pengguna atau pengikut setia pada sesebuah laman, Facebook kini memperkenal ikon ‘Top Fans” yang boleh dimiliki dengan syarat tertentu. Mengikut pencarian kami di atas talian, terdapat beberapa syarat yang perlu anda penuhi sebagai pengguna akaun media sosial untuk mendapat gelaran tersebut. Antara syarat tersebut anda sebagai pengikut kepada laman tertentu, anda […]

Umum

DIY Bakul Beroda Tak Perlu Angkat, Tarik Je. Modal Buatnya Pun Murah

Umumnya sebakul pakaian yang telah dicuci jika ingin dijemur ke luar rumah, tentunya berat untuk diangkat, bukan? Namun dengan idea menghasilkan bakul beroda, semua masalah ini dapat diatasi dengan mudah. Ayuh kita semak cara untuk menghasilkannya dengan bajet yang paling Murah. Assalamualaikum semua. First time nak post hasil kerja tangan sendiri. Tak payah nak tunggu […]