Tips

Cara Mudah Untuk Cepatkan Proses Merebus, Jika Tiada Pressure Cooker

Rupanya ada tips mudah untuk cepatkan kerja-kerja merebus di dapur. Malah hasilnya cepat empuk, jimat gas dan tak perlu guna pressure cooker (periuk tekanan tinggi) lagi. Sesuai sangat untuk merebus kacang hijau, kacang kuda, daging, kentang, keledek dan sebagainya yang kebiasaannya memakan masa lama untuk merebus. Mak-mak boleh cuba tips 5:30:7 yang dikongsikan oleh Puan Nor […]

Tips

Inilah Moisturiser Terbaik bawah RM60 Untuk Orang Malaysia Yang Mempunyai Kulit Kering

Kulit kita semuanya berbeza-beza. Ada yang kering, berminyak, sensitif dan yangcombination skin pun ada. Kalau korang jenis kulit kering, produk yang paling penting untuk pakai setiap masa ialah moisturiser. Tanpa pelembap yang sesuai untuk jenis kulit korang, kulit boleh mengelupas dan tak sekata. So, kat sini admin nak recommend 10 moisturiser yang terbaik bawah RM60 untuk orang Malaysia yang mempunyai kulit kering. […]

Tips

Selain Guna Jumper & Menolak Kereta,Ni Cara Nak Hidupkan Bateri Kereta Yang Kong

Apabila hendak hidupkan enjin kereta tiba-tiba starter motor semacam semput, kita selalu syak yang bateri telah ‘conk’. Jarang kita terfikir kenapa bateri boleh habis sedangkan baru ditukar tak sampai setahun. (Nota: biasanya, hayat bateri kereta diantara 1.5 ~ 2 tahun. Sesetengah bateri sel basah boleh cecah lebih 2 tahun hayatnya jika dijaga dengan baik). Jika […]

Tips

Cara Mudah & Berkesan Putihkan Gigi Kuning Anda Bermodalkan Hanya RM1.50

Gigi adalah salah satu anugerah yang dikurniakan pada kita yang seringkali diambil mudah akan kesihatannya. Ramai di antara kita tidak menjaga gigi, sehinggalah ia sakit atau menjadi kuning. Dan apabila menjadi kuning, keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai menjadi kurang, berbanding mereka yang mempunyai senyuman menawan disebabkan gigi yang putih. Banyak sebab yang membuatkan gigi […]

Tips

Panduan Mencari Barang Hantaran, Bakal Pengantin Perlu Tahu

Dalam kesibukan menyiapkan perkara berkaitan majlis kahwin anda, pelamin kanopi dan sebagainya, perkara yang sangat penting ialah mencari barang hantaran buat pasangan. Jangan ambil mudah dan melengahkan masa. Biar membeli awal supaya selesaikan perkara wajib ini terlebih dahulu. Jadikan panduan ini untuk memudahkan anda kelak. Buat senarai barang-barang penting Ambil masa untuk duduk berbincang apa […]

Tips

7 Cara Warna Cat Dinding Rumah Mempengaruhi Aura & Mood Anda

“Pening juga nak pilih warna cat rumah ni. Tema warna apa paling best ya?” Sesekali, tentu rasa teringin nak buat pembaharuan dan tukar hiasan dalaman untuk kediaman. Warna cat dinding yang paling selamat tentulah warna putih. Tapi tahukah anda, dari sudut psikologi, warna dapat memberi impak kepada mood seseorang. Sebab itulah penting untuk memilih warna yang terbaik untuk dinding […]

Tips

Mudah & Cepat Proses Memasak Dengan 7 Kaedah Simple Penyediaan Bahan Masakan Ini

“Nak buat bekal untuk anak-anak tapi, malas nak buat persiapan bahan masakan tu. Lambat!” Menyediakan makanan yang dibawa dari rumah untuk anak-anak ke sekolah memang menyeronokkan. Tetapi, bagi ibu-ibu yang bekerja dan sibuk, proses penyediaan makanan tersebut mungkin akan mengambil masa yang banyak kerana tidak mempunyai ‘ruang’ masa di rumah. Mana tidaknya, bila beli barang-barang […]