Suami Isteri Tips Rumahtangga Tips Suami Romantik

Lebih 30k Perkongsian Di Fb, Lelaki Ini Kongsi Petua ‘Ajaib’ Lembutkan Hati Pasangan

Keharmonian rumahtangga menjadi idaman bagi setiap pasangan yang sudah berkahwin. Tetapi, dalam melayari bahtera perkahwinan, sudah menjadi lumrah andainya ada perselisihan faham antara pasangan. Apa yang merunsingkan ramai adalah cara untuk melembutkan hati pasangan khususnya yang sudah lama berkahwin. Asyik nak bergaduh sahaja macam mana nak bahagia? Oleh itu, jom kita baca perkongsian dan tips […]

Tips Tips Suami Isteri Tips Suami Romantik

Jaga Bahasa Dengan Pasangan, Nampak Ringan Tapi Kesannya Besar

Baik isteri atau suami, tolonglah jaga bahasa bila berkata-kata walau anda sedang marah. Ya, ada sesetengah pasangan OK je pasangannya cakap ‘kau aku’ tetapi cara itu sebenarnya agak kurang manis kalau nak pupuk kasih sayang dalam hubungan suami isteri. Tak nak lah keadaan sampai bertukar jadi macam situasi saudara Mohd Fhais dengar ni, nampak agak kasar bunyinya. […]

Panduan Suami Isteri Petua Petua suami isteri Suami Isteri Tips Tips Rumahtangga Tips Suami Isteri Tips Suami Romantik

17 Perkara Yang Isteri Harus Buat Untuk Menambat Hati Suami

Tahun-tahun pertama perkahwinan adalah tempoh paling bahagia bagi pasangan suami isteri namun dengan selarinya peredaran waktu, kasih sayang yang dirasakan selama ini dirasakan semakin memudar. Ada isteri yang merasakan suaminya sudah tidak menyayanginya lagi. Tidak, jangan melulu menyalahkan suami. Mungkin anda jugalah penyebabnya. Mari kita semak kembali apa yang kebanyakan suami sukakan dan mahukan daripada […]

Kisah Romantik Panduan Suami Isteri Tips Suami Isteri Tips Suami Romantik

Ketahui Rahsia Kemanisan dan Kemesraan Suami Isteri Dalam Rumahtangga

Setiap pasangan yang berkahwin, pasti inginkan kemanisan yang berpanjangan dalam rumahtangga yang dibinanya. Persefahaman dan sikap toleransi antara suami isteri amat penting dalam memastikan kerukunan di dalam sesebuah rumahtangga. Pelbagai masalah akan timbul baik dari segi kewangan, cara kehidupan, dan sebagainya. Tetapi setiap pasangan haruslah bersikap terbuka dan menerima segala perubahan dengan positif. Bagi mengekalkan kemanisan tersebut, […]

Tips Suami Romantik

Tips Menjadi Suami Yang Baik

:: Tip Menjadi Suami Yang Baik :: ^_________^ 1. Pasang niat dan berdoa untuk menjadi suami terbaik. Tanpa berniat dan berdoa anda tidak mungkin jadi suami yang cemerlang. Ramai suami terlupa. 2. Bersyukur kerana mempunyai pasangan hidup. Yakinlah bahawa isteri anda adalah pasangan terbaik yang Tuhan tentukan untuk anda. Ketentuan Tuhan adalah yang terbaik. 3. […]

Suami Isteri Tips Rumahtangga Tips Suami Romantik

Tips Untuk Si Suami Sentiasa Di Hati Isteri

TIPS UNTUK SI SUAMI SENTIASA DI HATI ISTERI 1.Jangan tidak pedulikan isteri yang sedang merajuk atau berkecil hati. Buangkan ego, minta maaf jika suami bersalah dan pujuk dengan mesra. Mungkin apa yang berlaku hari ini suami akan kata “Udah-udah la merajuk tu, buruk beno gayanya udah tua-tua pon merajuk lagi” 2.Tanamkan sifat menghormati isteri anda […]

Petua Petua suami isteri Tips Suami Romantik

Cara Menjadi Lelaki Romantik

  1) Beri Bunga Biasakan memberi bunga pada pasangan, tak perlu tunggu hari lahir, atau ulangtahun perkahwenan, berilah hari-hari biasa pon takpe, janganlah bagi sampai sejambak, bagi sekuntum pon dah boleh membuatkan pasangan anda berasa di awang-awangan. Pasti senyum memanjang. . 2) Ungkapkan Ucapan Sayang Jangan pernah bosan untuk ungkapkan kata-kata sayang atau cinta atau […]

Suami Isteri Tips Romantik Tips Suami Isteri Tips Suami Romantik

Tips Romantik Suami Isteri

[ TIPS ] 10 CARA ROMANTIK UNTUK KEKALKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI   Ciuman ‘goodbye’ atau ‘kiss goodbye’ pada setiap pagi adalah perkara yang sangat romantik. Supaya kita lebih semangat masa menjalani kerja harian di tempat kerja. Sentiasa mengucapkan perkataaan ‘I Love U’ setiap kali terasa ingin ucapkannya. Pasangan anda pasti akan rasa sangat di sayangi […]

Petua Petua suami isteri Tips Rumahtangga Tips Suami Isteri Tips Suami Romantik

Romantik Gaya Saidina Umar Al Khattab

Romantik Gaya Saidina Umar Al Khattab Pada zaman pemerintahan Saidina Umar Al-Khattab R.A, terdapat sepasang suami isteri yang selalu bertengkar dan bergaduh. Si isteri tidak henti-henti membebel. Sedang memasak pun dia membebel, sedang membasuh pun dia membebel, sedang tidur pun kalau boleh dia nak juga membebel. Si suami tidak tahan dengan perangai isterinya yang sangat […]