Kisah Rumahtangga Masalah Keluarga Panduan Suami Isteri Petua suami isteri Suami Isteri Tip Agama Tips Tips Romantik Tips Rumahtangga Tips Suami Isteri

Kebanyakan Wanita Hari Ini Makin Stress. Suami Tak Bagi Perhatian, Sibuk Dengan Handfone. Ini Nasihat Padu dari Ustaz Ebit Lew.

Pendakwah bebas, Ebit Lew memang terkenal dengan cara penyampaian sehingga dapat menimbulkan perasaan sebak dan insaf dalam kalangan peserta yang hadir ke program anjurannya. Baru-baru ini, pendakwah berusia 35 tahun itu mengadakan program berunsur keluarga terutama dalam menguruskan perhubungan suami isteri dengan memuat naik beberapa posting video di media sosial miliknya. Sedih amat simpati bila […]

Kisah Romantik Panduan Suami Isteri Petua suami isteri Tips Tips Romantik Tips Rumahtangga Tips Suami Isteri

NAK PIKAT HATI SUAMI INI SENANG KALAU MAMA TAHU CARA YANG BETUL!

Tahun-tahun pertama perkahwinan adalah tempoh paling bahagia bagi pasangan suami isteri, namun dengan selarinya peredaran waktu, kasih sayang yang dirasakan selama ini dirasakan semakin memudar. Ada isteri yang merasakan suaminya sudah tidak menyayanginya lagi. Tidak, jangan melulu menyalahkan suami. Mungkin anda jugalah penyebabnya. Mari kita semak kembali apa yang kebanyakan suami sukakan dan mahukan daripada […]

Panduan Suami Isteri Petua Petua suami isteri Suami Isteri Tips Tips Romantik Tips Rumahtangga Tips Suami Isteri

Ketahui Cara Nabi S.A.W Melayani Isteri Baginda

KHAS BUAT LELAKI YANG SUDAH BERKAHWIN DAN BELUM BERKAHWIN DAN HENDAK BERKAHWIN LAGI HARGAILAH WANITA… 1.Tidur dalam satu selimut bersama isteri Dari Atha’ bin Yasar: “Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. dan Aisyah r.a. biasa mandi bersama dalam satu bejana. Ketika baginda sedang berada dalam satu selimut dengan Aisyah, tiba-tiba Aisyah bangkit. Baginda kemudian bertanya, “Mengapa engkau bangkit?” […]

Panduan Suami Isteri Petua suami isteri Suami Isteri Tips Romantik

Ketahui 5 Waktu Terbaik Memeluk Isteri, Tak Perlu Tunggu Si Dia Merajuk

Suami sekarang ramai buat-buat lupa kelebihan memeluk isteri. Satu hal yang cukup mudah, lima minit pun tak sampai tapi payah sungguh nak dilakukan. Lagi-lagi kalau dah berumahtangga lebih 10 tahun atau anak dah besar panjang. Alasannya, malu kat anak atau tak perlu dah nak peluk-peluk. Yang penting, saya sayang awak! Kasih sayang tu sebenarnya kena […]

Panduan Suami Isteri Petua Petua suami isteri Suami Isteri Tips Tips Romantik Tips Rumahtangga Tips Suami Isteri

Teknik Menjadi Suami Romantis Dambaan Isteri Tersayang

1. Teknik Kejutan Isteri anda pasti sukakan kejutan, jika beliau bekerja di pejabat atau berada di rumah sebagai surirumah sepenuh masa, ambil masa 5 minit untuk telefon dan nyatakan “I LOVE YOU“… 2. Teknik Gurauan Ketika isteri sedang membasuh pinggan di dapur, cuit sedikit bahagian punggung isteri, anda pasti akan dikejar oleh isteri anda dan […]

Petua Petua suami isteri Tips Romantik Tips Rumahtangga Tips Suami Isteri

Petua Untuk Memujuk Isteri Merajuk

Petua Untuk Memujuk Isteri Merajuk 1. Beri isteri anda ruang untuk meluahkan rasa tidak puas hatinya terhadap anda. Beri dia ruang untuk berleter, marah atau apa sahaja perbuatan yang menunjukkan dia sedang merajuk dengan anda. 2. Tatkala dia sudah tenang, katakan pada dia yang anda setuju dengan apa yang dia katakan. Berikan komitmen pada isteri […]

Panduan Suami Isteri Petua Petua suami isteri Suami Isteri Tips Tips Romantik Umum

Tips Buat Si Suami Terus Di Sayangi

Berikut adalah 10 tips dan perkara yang jika anda lakukan pasti akan menggembirakan isteri anda hingga mampu membuatkan dia terus menyayangi diri anda. (1) Sayang dan mencintai dia Wanita pasti tidak akan menolak cinta dan kasih sayang dari suaminya sendiri. Malah, setiap hari dia sangat dambakan kasih sayang dari anda. Tunjukkan pada dia yang anda […]

Petua Petua suami isteri Suami Isteri Tips Tips Romantik Tips Rumahtangga Umum

99 Tips dan Petua Tawan Hati Suami

Semua petua yg tertera di bawah ini adalah dari pakar motivasi popular Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah. Beliau menggariskan 99 petua menawan hati suami yang boleh dipraktikkan oleh isteri dan bakal isteri. Petua tersebut ialah : 1. Berdoa agar disayangi. Selain kita berusaha membina keluarga yang bahagia, Sentiasa berdoa agar suami sentiasa menyayangi kita adalah […]

Suami Isteri Tips Romantik Tips Suami Isteri Tips Suami Romantik

Tips Romantik Suami Isteri

[ TIPS ] 10 CARA ROMANTIK UNTUK KEKALKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI   Ciuman ‘goodbye’ atau ‘kiss goodbye’ pada setiap pagi adalah perkara yang sangat romantik. Supaya kita lebih semangat masa menjalani kerja harian di tempat kerja. Sentiasa mengucapkan perkataaan ‘I Love U’ setiap kali terasa ingin ucapkannya. Pasangan anda pasti akan rasa sangat di sayangi […]