Kehidupan Kisah Rumahtangga

Suami berkahwin dengan wanita muda di Thailand dengan mas kahwin rm80, tapi sampai kini suami tak berikan kepada isteri.

Foto sebagai hiasan sahaja. Assalamualaikum. Saya Sufia. Sekarang umur 34 dan dipisahkan 2 tahun yg lalu. Saya berkahwin pada usia 23 tahun dengan lelaki berumur 47 tahun (pada masa tu) sebagai isteri ke-2. Jurang usia 24 tahun kadang buatkan orang salah faham, yg dia adalah ayah saya. Hampir sepuluh tahun lamanya pernikahan kami. Sebagai anak […]

Kehidupan

Lama kelamaan perempuan ini mula rasa rindu life lama dan akui sebelum kahwin ramai kawan lelaki zaman sekolah dulu.

Tujuan aku cerita ini sebab aku keliru dengan diri sendiri. Aku tak mampu nak luahkan pada sesiapa kerana tidak mahu mengaibkan sesiapa. Kepada admin, maaf ini juga fake acc supaya tiada siapa yang kenal. Aku isteri kepada seorang suami yang sangat baik, menetap di Johor dan boleh dikatakn tak jauh dari family dan family in […]

Masalah Keluarga

Isteri disentuh suami, puncanya sebab suami marah ada kawan lelaki zaman sekolah komen dekat post fb isteri.

Assalamualaikum min. first time mengadu kat sini. sebab aku dah tak tau nak luah pada siapa. nak post di fb takut mengaibkan sebab orang tau aku sape. nak cerita pada seseorang aku tak nak. Tak nak menyusahkan dan mengaibkan suami aku. Semalam aku disakiti pada bahagian muka, kepala dan dipinggul berkali-kali. Puncanya sebab dia marah […]

Umum

Akal kurang sempurna, tapi anak Zarina Zainuddin tetap bersolat mengundang rasa sebak!

Umum mengetahui bahawa pelakon, Zarina Zainuddin mempunyai sepasang anak kemmbar autisme iaitu Azal dan Azil yang dibesarkan sejak dari kecil. Baru-baru ini, pelakon berusia 48 tahun itu berkongsi sebuah video di laman Instagram yang kelihatan salah seorang anaknya Azal sedang menunaikan solat. Walaupun ibadah solat merupakan perkara yang tidak wajib bagi mereka, nampaknya Zarina telah […]

Masalah Suami Isteri

Bila Isteri Tidak Macam Dulu Disinilah Suami Diuji Dengan Berat

Diantara kerisauan yang timbul dalam kalangan wanita-wanita apabila usia mereka semakin meningkat ialah kecantikan dan dalam masa yang sama berkorban untuk menghasilkan zuriat buat suami dan keluarga. Ya, memang benar kecantikan itu sesuatu yang indah untuk ditatap. Tapi apakan daya, itu sudah lumrah manusia – akan hilang kecantikan apabila usia semakin meningkat. Namun buat suami, […]

Panduan Suami Isteri

Urusan Suami Nescaya Akan Dipermudahkan Jika Suami Jaga Hati Isteri

Bila sudah berkahwin, maka bertambahlah tanggungjawab kita sebagai suami. Jika dulu hanya untuk ibubapa tapi sekarang kena jaga hati isteri dan anak anak yang akan lahir. Kepercayaan dan kejujuran sangat penting mengekalkan kebahagiaan. Bagi aku simple je, isteri ni kalau sekali kau dah kantoi buat hal belakang dia, confirm kau dah tak ada muka. Bukan […]

Panduan Suami Isteri

Isteri Jan gan Manjakan Suami Sangat. Ini Sebabnya

Saya sangat kagum melihat wanita yang masih mampu me’raja’kan semua kaum lelaki di dalam rumah. Makan dihidangkan, air basuh tangan dihulurkan, nasi dicedokkan, air minum dituangkan. Fuh, pendek kata semuanya disediakan di depan mata, cuma makan sahaja yang tidak disuapkan. Selepas makan, pinggan sekadar ditinggalkan atas meja. Bangunlah masing-masing meninggalkan meja berselerak. Termangulah kaum wanita […]

Masalah Kesihatan

Kaki dan Tangan Anda Selalu Kebas? Mungkin Ini Puncanya

Pemakanan yang bernutrisi dan seimbang amat penting bagi memastikan badan sihat dan kuat. Kekurangan nutrisi boleh menyebabkan pelbagai masalah seperti beguk, kekejangan otot, skurvi dan sebagainya. Badan kita merupakan indikator menunjukkan tahap kesihatan dalaman kita samada kita mendapat nutrisi yang cukup ataupun tidak. Oleh itu, jangan abaikan petanda-petanda fizikal yang dirasai oleh tubuh badan kerana […]

Tips IbuBapa

Inilah 3 Cara Didik Anak Lelaki Urus Rumah Tangga

Mendidik anak-anak ternyata bukanlah tugas yang mudah untuk digalas oleh ibu bapa terutamanya anak lelaki. Menjadi simbol ‘pewaris’ dan lambang kekuatan sesebuah keluarga, anak lelaki tidak akan terlepas dari sebarang tanggungjawab yang perlu dilaksanakan kepada keluarga. Namun, ramai ibu bapa yang sering mengamalkan didikan dimana anak lelaki dianggap tidak perlu melakukan kerja rumah kerana khuatir […]