Umum

Saya OKU berkaki Satu, Ini cerita Rumahtangga Kami.

Salam semua.. Harini saya nak cerita pasal pengorbanan seorang suami.. suami saya laa haha.. Saya umur 28 tahun ,bekas pelajar engineering.. sekarang bertaraf seorang OKU.. kisahnya 4 tahun lepas saya pernah terlibat dengan kemalangan sewaktu jadi intern di satu kilang ni.. waktu tu bujang lg… accident quite bad , kaki kanan saya hancur terus, crush […]

Umum

“Tiap Hari Terpaksa Redah 100 Km Ke Melaka Sentral , Isterinya Pula S4kit”

Sesiapa pun pasti sudah sedia maklum bahawa rezeki,  jodoh, ajal dan pertemuan sememangnya sudah ditetapkan sejak dari Luh Mahfuz lagi oleh Sang Pencipta. Tetapi sebagai manusia, semestinya semua punyai impian untuk dikurniakan kehidupan bahagia dan rezeki berlimpah-ruah. Dan telah tercatat bahawa setiap seorang itu jalannya berlainan, cara memperoleh rezeki itu pun tidak sama. Apa yang […]

Percintaan

Orang yang berisi ni orang yang setia, bf paksa kekasih makan, rupanya takut gf mainkan hubungan mereka berdua.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan ucapan selamat untuk semua. Straight to the points, aku nak share sebuah kisah benar yang terjadi pada aku dalam dua tahun lepas. Kisah ini berkisahkan tentang aku, bekas teman lelaki aku dan berat badan. Aku bercinta dengan dia ni dalam lebih kurang satu tahun. Masa awal-awal aku kenal dia, berat […]

Kehidupan Kisah Rumahtangga

Isteri sebak mendengar pengakuan suami, setelah terlihat banyak tin di dalam kereta.

Lepas setahun kahwin,aku disahkan mengandung dan mengalami alahan teruk. Terpaksa berhenti kerja. Gaji suami selau tak cukup, tapi pelik , dia tak pernah menghampakan aku bila mengidam. Satu hari terjumpa tin tin kosong kat belakang kereta. Bila di tanya, jawapan dia buat aku sebak. Saya dan suami berkenalan dari zaman sekolah lagi sekarang dah 10 […]

Percintaan

Seorang perempuan anak sulung ini merupakan idaman ramai lelaki sebagai calon isteri.

Menjadi anak perempuan pertama dari sebuah keluarga sangat berat, di samping sebagai tulang belakang keluarga, anak pertama juga biasanya sangat kuat dan tegar motivasi dirinya. Tak ada yang tahu bagaimana proses perjuangannya yang terlihat kuat dan tegar itu dan dia kadang kadang menangis sendirian, dia tertatih berusaha melawan keterbatasan, ia bekerja keras demi nasib untung […]

Masalah Keluarga

Sanggup jaga hati mertua, tapi hati ibu kandung dan ayah sendiri terluka dan terabai.

Assalamualaikum terima kasih banyak jika post ini disiarkan. Kisah ni saya cerita untuk jadikan tauladan bersama. Biasa kita dengar ibu bapa mertua banyak cerewet dan pelbagai. Namun, sebenarnya ada dikalangan mereka menganggap anak menantunya sama seperti anaknya sendiri. Saya ada seorang adik lelaki yang sudah berkahwin dan dipersetujui oleh ibu bapa saya sendiri walaupun pada […]