Masalah Seksual, Masalah Suami Isteri, Tips Kesihatan, Tips Seks, Tips Seksual, Tips Suami Isteri, Umum

10 Jenis “MAKANAN” yang meningkatkan kuantiti SPERMA

♛ Pisang
Mengandungi enzim BROMELAIN yang berfungsi merangsang hormon seks selain kaya dengan vitamin B1, A dan C. Ia penting dalam membantu menghasilkan sperma yang berkualiti dan berstamina.. 😉

♛ Coklat HITAM
Ia mengandungi L-arginine HCL, yang ade dalam kacang WALNUT. Ia mampu meningkatkan penghasilan sperma dan penghasilan air mani yang banyak. Jika COKLAT HITAM dimakan setiap hari, encik suami mungkin akan mendapat ereksi yang lebih padat dan kepuasan yang lebih.

♛ Bawang PUTIH
Membantu meningkatkan peredaran darah dalam badan dan bahan kimia –> ALLICIN dapat mengelakkan plak daripada terhasil di dinding arteri selain membanti meningkatkan peredaran darah ke alat sulit. Bawang PUTIH juga mengandungi SELENIUM dan vitamin B6 yang dapat mengelakkan sperma dari ROSAK.

♛ Buah DELIMA
Mengandungi anti oksida yang dapat mengurangkan bahan kimia dalam badan yang dapat merosakkan sperma.

♛ Daging
Tinggi dalam zinc yang mampu mengelakkan radikal bebas daripada merosakan sperma. Selain itu, zinc mengelakkan hormon testosteron menjadi hormon estrogen yang mengakibatkan nafsu seks yang rendah.

♛ Walnut
Membantu menghasilkan sperma dan air mani yang banyak. OMEGA 3 dalam waknut membantu meningkatkan pengaliran darah ke ZAKAR.

♛ Bayam
FOLIC acid dalam sayur2 hijau membantu pengerakan sperma yang aktif dan sihat.

♛ SALAD buah-buahan
Buah seperti OREN, STRAWBERI, CHERI sangat berkesan dalam meningkatkan bilangan sperma dan mengelakkan penghasilan sperma yang cacat. Pengambilan vitamin C sebanyak 1000mgs sehari dapat mengurangkan masalah pengumpalan sperma.

♛ TELUR
Vitamin E dalam telur membantu mengatasi masalah kerosakan tisu TESTIS.

♛ AIR MASAK / AIR ALKALI
Ia membantu memastikan badan anda tidak terhidrat dan membantu nyahtoksin seluruh badan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!