Tips Tips Kesihatan

Petua Menyembuhkan Selsema Dan Batuk Dengan Cepat

Apabila hidung sudah mula rasa tersumbat di pagi hari dan kekerapan bersin mula terjadi, ini merupakan tanda bahawa selesema akan mula mengambil tempat di dalam tubuh badan kita. Ianya berlaku apabila keadaan imun tubuh sudah tidak tertahan dengan jangkitan bakteria atau virus yang menyebabkan selesema. Adanya, ia akan sekali gus datang bersama batuk dan demam. […]

Suami Isteri Tazkirah Tip Agama

Wanita Dalam Tempoh ‘Iddah’, Ketahuilah Batasan Ini Dalam Memuliakan Wanita

Perkataan ‘iddah’ adalah sinonim dengan penceraian, sama ada cerai hidup atau cerai mati. Iddah hanya dikenakan kepada golongan wanita sahaja bagi tujuan memuliakan wanita Islam itu sendiri. Iddah adalah bertujuan untuk mengelakkan percampuran benih antara suami dahulu dengan suami yang baharu (akan) dikahwininya. Selain itu, iddah juga merupakan tempoh dalam memberi ruang kepada pasangan untuk […]

Tips Umum

7 Adab Kalau Kawan Belanja Makan, Antaranya Jangan Ambil Kesempatan

Pantang kalau ada kawan belanja makan, hati mesti berbunga-bunga. Mana taknya, kalau sebelum ini mahu ajak makan, bukan main susah. Macam-macamlah alasan yang diberi. Sudah kenyanglah, dietlah, paling tidak pun alasannya sudah ada ‘date’ bersama teman-teman lain. Tetapi apabila disebut mahu belanja, mudah sahaja menukar plan. Lagi-lagi peluang makan di lokasi paling ‘best’… Hah! Apa lagi, […]

Umum

Saya OKU berkaki Satu, Ini cerita Rumahtangga Kami.

Salam semua.. Harini saya nak cerita pasal pengorbanan seorang suami.. suami saya laa haha.. Saya umur 28 tahun ,bekas pelajar engineering.. sekarang bertaraf seorang OKU.. kisahnya 4 tahun lepas saya pernah terlibat dengan kemalangan sewaktu jadi intern di satu kilang ni.. waktu tu bujang lg… accident quite bad , kaki kanan saya hancur terus, crush […]

Umum

“Tiap Hari Terpaksa Redah 100 Km Ke Melaka Sentral , Isterinya Pula S4kit”

Sesiapa pun pasti sudah sedia maklum bahawa rezeki,  jodoh, ajal dan pertemuan sememangnya sudah ditetapkan sejak dari Luh Mahfuz lagi oleh Sang Pencipta. Tetapi sebagai manusia, semestinya semua punyai impian untuk dikurniakan kehidupan bahagia dan rezeki berlimpah-ruah. Dan telah tercatat bahawa setiap seorang itu jalannya berlainan, cara memperoleh rezeki itu pun tidak sama. Apa yang […]

Percintaan

Orang yang berisi ni orang yang setia, bf paksa kekasih makan, rupanya takut gf mainkan hubungan mereka berdua.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan ucapan selamat untuk semua. Straight to the points, aku nak share sebuah kisah benar yang terjadi pada aku dalam dua tahun lepas. Kisah ini berkisahkan tentang aku, bekas teman lelaki aku dan berat badan. Aku bercinta dengan dia ni dalam lebih kurang satu tahun. Masa awal-awal aku kenal dia, berat […]